تحریم ها با صنعت توریسم ایران چه کرده است؟‎-راهبرد معاصر

تحریم ها با صنعت توریسم ایران چه کرده است؟‎

تصمیم جنجالی رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا برای خروج از توافق جامع هسته ای موجی از واکنش ها را در میان فعالان تمام عرصه های سیاسی و اقتصادی کشور برانگیخت و در این میان صنعت گردشگری نیز از این امر مستثنی نبود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 11
کد خبر: ۲۷۵۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ میراث فرهنگی و گردشگری ایران پس از تحریم‌های آمریکا و بالا گرفتن تنش ها در منطقه، ورود گردشگران به ایران 19 درصد کاهش یافته است. از طرف دیگر در ماه‌های اخیر فشارهای زیادی به برگزار کنندگان تورهای بزرگ وارد شده که جذب توریست در ایران را با مشکلاتی مواجه ساخته است.

 

ایران برای غلبه بر این جو روانی و از دست ندادن گردشگر دست به تمهیداتی زد. به عنوان مثال ویزا را به صورت یک طرفه برای بیشتر کشورها از جمله اروپا حذف و در اقدامی دیگر اتباع چین را نیز از دریافت ویزا معاف کرد. همچنین از آنجا که ورود به خاک ایران اثر منفی برای دریافت ویزای آمریکا دارد، رئیس جمهور روحانی دستور داد مهر ورود و خروج به ایران در پاسپورت اتباع خارجی ثبت نشود.

 

فاطمه مقیمی، رئیس شورای بانوان بازرگان اتاق بازرگانی ایران، در همایش "مدیریت اقتصادی صنایع در دوران تحریم" با بیان این‌که تحریم‌ها علاوه بر وجود آوردن مشکلات اقتصادی، باعث بروز مشکلاتی در حوزه معیشت مردم شده است، اظهار کرد: بنا بر آمارهای ارایه شده از سوی وزارت‌ صنعت، معدن و تجارت (صمت)، در سال جاری تولید محصولاتی مانند سیگار و پالم افزایش داشته و در برخی محصولات که می‌توانستیم با استفاده از شرایط موجود تولید خود را افزایش دهیم مانند خودرو و کامیون‌ها کاهش تولید داشته‌ایم.

 

وی افزود: همچنین در سال گذشته ۲۲ میلیون تن صادرات در بخش محصولات پتروشیمی انجام شده که از محل آن ۱۲ میلیارد دلار ارز وارد کشور شده است.

 

مقیمی با بیان این‌که عمده بازارهای ایران از آسیای‌شرقی و اروپا بوده، تصریح کرد: در بخش گردشگری نیز تحریم‌ها باعث کاهش ورود توریست به کشور شده و تحریم دارو و مشکلات آن نیز باعث شده در بخش توریسم درمانی که بیش از این وضعیت خوبی داشتیم، شاهد کاهش باشیم. سال گذشته ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار توریست وارد کشور شدند که بیشترین آن متعلق به کشور عراق با یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بوده و پس از آن جمهوری آذربایجان، کویت، چین و هند قرار دارند.

 

رییس کانون زنان بازرگان ایران در ادامه درباره اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان مبنی‌بر تشکیل یک سازوکار مستقل مالی گفت: پیشنهاد اخیر آقای ظریف مبنی بر ایجاد یک شبکه مالی با حضور هشت کشور عضو اکو یکی از پیشنهادهایی است که بازرگانان به آن نیاز دارند و با وجود این‌که این موضوع از سال‌ها قبل مطرح بوده، تا امروز هنوز اجرایی نشده است.

 

وی با بیان این‌که برای اجرای این سازوکار ما به تغییر برخی قوانین نیاز داریم، تصریح کرد: سال ۲۰۱۹ دو کشور ایران و لیبی کمترین میزان توسعه را در صنعت نفت داشته‌اند و پیش‌بینی می‌شود سهم ایران از بازار منطقه سال آینده نیز کمتر شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده